logo-lindersasperges

ELKE DAG VERS VERKRIJGBAAR
IN DE PERIODE MAART - JUNI

Al vele jaren telen wij vol passie asperges en rabarber. Het leveren van een goed, gezond en smaakvol product is veruit het belangrijkste binnen onze teelt. Asperge is een echt streek- maar ook seizoensproduct. De asperge staat erom bekend dat het een erg gezond product is vanwege het feit dat ze een laag caloriegehalte hebben en nitraatarm zijn. Rabarber is een echt streek- maar ook seizoensproduct. Rabarber behoort tot de ‘vergeten’ groenten
en is rijk aan antioxidanten, mineralen en vitamine K.
Wij laten je graag kennismaken met deze overheerlijk groente en heten je van harte welkom op ons bedrijf!
Foto Luc & Sanne
Luc en Sanne Linders

Aspergerecepten

Aspergetaart
Recept voor aspergetaart:

Ingrediënten:
- 1 kg asperges in stukjes
- 6 vellen bladerdeeg
- 1 bakje kruidenkaas (boursin)
- 3 eieren
- hamblokjes ( hoeveelheid naar keuze )
- scheutje room
- geraspte kaas

Bereidingswijze:
Vellen bladerdeeg ontdooien en in een taartvorm / quichevorm doen. Prik wat gaatjes met een vork in de bladerdeeg. De asperges kort koken, goed uit laten lekken en de hamblokjes erdoorheen scheppen. Verdeel dit over de bladerdeeg. Maak een saus met de 3 eieren, kruidenkaas en een scheutje room. Het mengsel verdelen over de asperges. De geraspte kaas over het geheel verdelen. Ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Penne pasta met asperges
Recept voor penne pasta met asperges:

Ingrediënten:
- 300 gr pasta
- 1 kg asperges in stukjes
- 25 gr verse bieslook
- 250 gr hamblokjes
- 25 gr (room) boter
- 250 ml kookroom
- 50 gr geraspte kaas

Bereidingswijze:
Pasta volgens gebruiksaanwijzing koken. Asperges in stukjes snijden en beetgaar koken. Bieslook fijnsnijden. In ruime pan de boter smelten. Hierin de ham 1 minuut verwarmen. Bieslook en kookroom erdoor roeren en zachtjes verwarmen. Saus met zout en peper op smaak brengen. Gerapste kaas door de saus roeren zodat de kaas smelt. Pasta door de saus scheppen.

Smakelijk eten!
Flammkuchen met asperges en spekjes
Ingrediënten voor 1 flammkuchen:
- 300 gram bloem
- 1 zakje gist
- 1 theelepel zout
- 150 ml water
- 0.5 kg dunne asperges ( in stukjes of langere stukken )
- spekjes
- geraspte kaas
- 125 ml crème fraiche
- 200 gr franse kwark
- snufje nootmuskaat
- peper en zout

Bereidingswijze:
Deeg maken met bloem, gist, 1 theelepel zout en 150 ml water. Laat het deeg een uur rijzen.
Verwam de oven voor op 250 graden en rol het deeg dun uit op een bakplaat. Snijd de asperges eventueel in kleinere stukjes.
Maak een saus van de crème fraiche, franse kwark, snufje nootmuskaat, peper en zout. Strijk dit mengsel uit over het deeg. Hierover verdeel je de asperges en spekjes en als laatste de geraspte kaas. 10 minuten in de oven en klaar!

Smakelijk!

Rabarber recepten

Rabarbertoetje
Ingrediënten:
- 5 stelen rabarber
- 1 pot kant en klare slagroom
- 8 lange vingers ( of bitterkoekjes )
- 1 zakje vanillesuiker
- suiker

Bereidingswijze:
Verwijder het blad en de onderkant van de rabarber en snijd de stelen in kleine stukjes. Doe de stukjes rabarber met suiker ( naar smaak ) in een pan en kook deze ( zonder water ) totdat er een moes ontstaat. Laat de rabarbermoes goed afkoelen.

Breek de lange vingers in stukjes en doe deze in een kom. Schep hier de slagroom, rabarber en vanillesuiker doorheen. Klaar is je toetje. Tip: doe de rabarber in beetjes erbij, zo kun je zelf de smaak bepalen.

Is er nog rabarbermoes over? Decoreer hiermee je toetje!
Rabarberkruimeltaart
Benodigdheden:
- 1 pak Koopmans Appelkruimeltaart
- 850 gram rabarber
- 100 gram koude roomboter of margarine
- 1 ei
- 50 gram rozijnen
- suiker
- 2 à 3 theelepels kaneel
- 2 à 3 beschuiten

Bereidingswijze:
- Wel de rozijnen in lauwwarm water ( ongeveer 15 minuten )
- Snijd de rabarber in kleine stukjes en doe deze in een kom
- Strooi de suiker over de rabarber ( alles licht bedekt, dan heb je voldoende suiker ) en meng dit met elkaar
- Meng de kaneel en rozijnen vervolgens door de rabarber
- Laat het mengsel ongeveer 2 uur staan zodat het vocht uit de rabarber trekt
- Verwarm de oven voor en vet de springvorm in
- Snijd de boter in kleine dobbelsteentjes en doe deze in een kom
- Voeg de mix toe en meng het geheel met een mixer met garden tot een kruimelig deeg
- Voeg het ei toe en meng het geheel nog kort
- Zet het deeg 10 minuten in de koelkast
- Doe ¾ van het kruimeldeeg in de springvorm, druk het licht aan en vorm een opstaande rand van ongeveer 3 cm
- Verkruimel de beschuit over de bodem ( dit neemt het vocht van de rabarber op )
- Giet het vocht van het rabarbermengsel door een zeef en verdeel de rabarber daarna over de vorm
- Strooi de rest van het kruimeldeeg over de vulling
- Plaats de taart net onder het midden in de oven en bak deze ongeveer 40 à 50 minuten

Als de taart afgekoeld is, kun je er nog poedersuiker over strooien.
Rabarberkoekjes
Ingrediënten:
- 225 gram roomboter
- 385 gram bloem
- 2 eieren
- 330 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 theelepel baking soda
- ½ theelepel zout
- 30 gram geraspte kokos
- 250 gram rabarber, in kleine blokjes

Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Mix de boter en suiker luchtig en romig
- Voeg één voor één de eieren toe
- Meng de bloem met de baking soda en zout. Voeg het geleidelijk toe aan het botermengsel totdat alles goed gemengd is.
- Spatel de kokos en rabarber er doorheen
- Schep hoopjes deeg op het bakpapier. Ongeveer 1½ eetlepel per koekje. Laat genoeg ruimte over tussen de koekjes en bak ze in 12-15 minuten gaar. Ze moeten aan de randen lichtbruin zijn.

Smakelijk!